Sy putetrekk for hånd!

04.08.2013
21:11

Putetrekk med konvoluttåpning!

Dette er veldig enkelt, men det krever tålmodighet. 

Dette trenger du:

  • Lin tekstil 
  • Garn
  • Målebånd
  • Strykejern
  • Nål
  • Saks
  • Penn/blyant til å tegne på tekstilet

Slik gjør du:

Puten jeg skulle sy trekket til målte 40x40. Mål opp putestørrelsen på tekstilet, i mitt tilfelle ble det 40x40. Jeg valgte og ikke lage noe sømrom, for jeg syntes det er fint når putetrekket sitter helt inntil og at det ikke er så mye luft, men dette ser du an selv.  Du trenger 3 tekstilbiter i 40x40.


Så finner du frem strykejern og stryker en brettekant på 2 av tekstilbitene. Dette skal være bak ved åpningen. Jeg brettet så det ble ca 7cm brettekant.
Så var det bare og ta frem broderikunnskapen fra SFO. Jeg broderte attersting (forklaring finner du her). Husk at brettekanten skal være inn mot putetrekket. Jeg broderte slike sting på begge tekstilbitene som jeg lagde brettekant på.

Så skal du montere sammen puta. Husk å legge tekstilbitene riktig vei.. altså mot hverandre (du skal vrenger putetrekket til slutt)

Begynn og montere to av delene sammen. Altså tekstilbiten uten brettekant, og den ene med brettekant. Så syr du sammen disse på tre av sidene (Ikke der du broderte på brettekanten, denne skal være åpen så du kan putte inn puta tilslutt).
Når du har montert disse to sammen, så skal du  montere den siste tekstilbiten.  Denne skal festes på motsatt side av den andre med brettekant. Sånn at brettekantene peker mot hverandre. Sy sammen og husk og ikke sy den siden hvor brettekanten er..

Så er du ferdig! Puta kan bli litt trang når du putter den i, siden det ikke er noe sømrom, men det gir finest sluttresultat (syntes jeg ;) )

 

Lykke til! 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

DIY - Gjør det selv! 26, Drammen
Dette er en ny oppstartet blogg hvor du vil finne oppskrifter, tips, inspirasjoner og ideèr til det som opptar meg. Håper du vil følge bloggen min videre, og kom gjerne med innspill om du har noe du vil dele med meg. Følg gjerne siden på facebook: https://www.facebook.com/DiyGjorDetSelv

Bla i bloggen

Søk i bloggen

Design

Laget av Lisa

Siste innlegg

Siste kommentarer

Widgets

Norske blogger

Lenker

hits