Sy dynetrekk (baby)

28.04.2013
21:43

Jeg har ikke sydd siden jeg gikk på ungdomsskolen, og dette året er det faktisk 10 år siden jeg gikk ut derifra.. Så med andre ord, jeg husker ikke så mye av symaskinen ;) I høst kjøpte jeg meg en rimlig singer maskin. 1000kr på Coop, greit og ikke betale en formue når man ikke vet om dette er noe jeg kommer til og fortsette med, men det tror jeg at jeg kommer til og gjøre!

Om du ikke har sydd noe særlig før så er det greit og begynne med noen relativt enkle prosjekter. Det er jo veldig gøy når man først får til noe, det gir jo fort mersmak til å fortsette, ihvertfall her. Jeg er forresten selvlært.

Tips når du skal sy:

  • Les igjennom oppskriften før du begynner.
  • Vask og stryk tekstilet du skal bruke før du setter i gang. De fleste tekstiler vil krympe litt i vask, og da slipper du at det du syr krymper i vask.

Dette trenger du:

  • Symaskin
  • Tekstil
  • Tråd i samme farge som tekstilen du velger
  • Knappenåler

1. Hvis du har ett annet dynetrekk liggende så kan du bruke dette å måle etter på tekstilet, og tegne rundt.. men husk å legge til 1-2 cm rundt som er til sømkant. Hvis ikke så er standar mål på vogndyne 65*80cm.. Så da måler du opp 2 stykker som er ca 69*84. Tegn opp og klipp ut.

2. Sy i kanten rundt begge tekstilene (ikke sy de sammen, kun i kanten rundt tekstilen). Dynetrekk vaskes jo endel, så dette er greit og vende seg til.

3. Nå legger du tekstilene mot hverandre. Rett mot rett. Fest med knappenåler, så det ikke sklir når du skal begynne å sy de sammen.

4.Begynn med å sy lommen hvor du skal putte dyna ut og inn (Det mest praktiske er å ha denne lommen på en av de korte sidene). Hvis målene dine er 69*84. Så tar du 69 og deler på 3 og det blir 23. Så da begynner du å sy 23 cm inn på den korte siden. Husk å brette ned en liten kant, se på bildet under. Så syr du rundt, helt til du kommer til denne siden igjen.. la åpningslommen være ca 23cm. (så da syr du ca 23 på hver side av åpningslommen). Det er lurt og sy litt frem og tilbake der hvor du begynner å sy, så det ikke har lett for å rakne opp.

5. Tilslutt vrenger du dynetrekket. og vòila, du har sydd ett dynetrekk. Ett lite tips er å klippe bort evntuelle stoffbiter i hjørnene, så du får hjørnene spisse og fine :) 

Tekstilet jeg har brukt er blå linlook fra www.stoffogstil.no

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

DIY - Gjør det selv!

DIY - Gjør det selv! 26, Drammen
Dette er en ny oppstartet blogg hvor du vil finne oppskrifter, tips, inspirasjoner og ideèr til det som opptar meg. Håper du vil følge bloggen min videre, og kom gjerne med innspill om du har noe du vil dele med meg. Følg gjerne siden på facebook: https://www.facebook.com/DiyGjorDetSelv

Bla i bloggen

Søk i bloggen

Design

Laget av Lisa

Siste innlegg

Siste kommentarer

Widgets

Norske blogger

Lenker

hits